D+B architecten

Hoewel het bureau is begonnen als Derks en Bongers architecten, staan de letters D+B nu vooral voor duurzaam en biobased. Dat is niet zomaar. D+B architecten Alex Braakhekke, Peter Brouwer en Pieter van Dijk investeren fors in kennis en innovatie. Zij laten zien dat bio-ecologisch bouwen niet zomaar een hip woord is. Ze bekijken de bouw vanuit milieu en gezondheid en weten hun woningen binnen een regulier budget te realiseren. Geld besparen is voor iedereen prettig. Vooral voor een opdrachtgever. Daarom nemen ze in hun ontwerpen ook het reduceren van energieverbruik en het zelf opwekken van energie mee.

Gifvrij bouwen

Greentogether en D+B architecten kijken met hun manier van bouwen naar de toekomst. Het gebruik van giftige stoffen in de bouw is hen een gruwel. Gif komt altijd naar buiten. Hoe goed je het ook denkt weg te stoppen. De problemen van nu worden dan vanzelf de problemen van de toekomst. Daar wil je niemand mee opzadelen. Er zijn zoveel materialen die gezonder zijn voor mens, dier en leefomgeving en die hoeven niet meer te kosten.

Bio-ecologisch bouwen

D+B architecten hebben veel ervaring met bio-ecologisch bouwen. Daarbij kijken ze naar materialen, energie, water en ruimte. Het doel is een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezonde leefomgeving. Veel van hun ontwerpen zijn ecologisch, van villa’s tot boerderijen. Zij zijn ook betrokken bij het ontwerp van de ecologische wijk ‘De Kiem’ bij Arnhem. Onze visies liggen dicht bij elkaar en D+B architecten en Greentogether kunnen dan ook veel nut hebben van elkaars expertise.

Bekijk hier de Kameleonwoning die D+B architecten voor Greentogether heeft ontworpen.