ORIO architecten

Bij deze ontwerpers uit Soest stroomt de natuur door de aderen. Dat zie je terug in hun holistische, organische manier van ontwerpen, waar iedere keer een uniek ontwerp uit voortkomt. Hun portfolio is net zo divers als de natuur.

De ontwerpen worden opgezet op basis van natuurlijke, geometrische vormen als de gulden snede en de Fibonacci-reeks. Die zorgen voor een sterke esthetische schoonheid en compositie in elk ontwerp. Ze leggen op een dieper niveau een verbinding met de natuur.

Van idee tot droomhuis

De materiaalkeuze en vormentaal stemmen ze altijd af op een opdrachtgever. Elke opdrachtgever is immers anders. Daarnaast heeft elk materiaal en iedere vorm een eigen energie. De keuze hierin sluit aan bij wat een opdrachtgever nodig heeft en prettig vindt. Juist het verbinden van deze unieke behoefte met het juiste ontwerp, is de kracht en de passie van ORIO architecten. Het resultaat is een woning die zit als gegoten. Daardoor gaat ieder huis als een thuis aanvoelen.

Enthousiast voor groene bouw

ORIO architecten heeft veel kennis over, en ervaring met ecologische bouwmaterialen. Hun kennis van ecologische materialen en dampopen bouwen, maakt hen onder andere zeer waardevol als partner.

Architect Michel Post wordt gezien als de expert in isoleren en bouwen met stro. In 2012 publiceerde hij het boek ‘Bouwen met stro’ en hij is medeoprichter van de huidige vereniging Strobouw Nederland en voorzitter van de Vereniging Integrale Bio-Logische Architectuur (VIBA). ORIO architecten ontwerpt echter ook graag met andere natuurlijke materialen als hout, houtwol, vlas, hennep, wol, kalk en leem. Naast de ecologische voordelen voor de aarde, schept dit met name een gezond binnenklimaat.  

Wij delen het enorme enthousiasme voor het vergroenen van de bouw. We werken er samen aan om het bouwen van gezonde woningen voor mens en natuur voor iedereen bereikbaar te maken.

Bekijk hier de Circular Apartments die ORIO architecten voor Greentogether heeft ontworpen.
Bekijk hier ook de bijzondere Honeycomb woningen van ORIO architecten.
Bekijk hier de Connected woningen met hun indeling naar wens.