ORIO architecten

Bij deze ontwerpers uit Soest stroomt de natuur door de aderen. Dat zie je niet alleen terug in hun holistische kijk op ontwerpen en bouwen, maar ook in de materialen die ze kiezen. Architect Michel Post is bijvoorbeeld expert in isoleren en bouwen met stro en schreef er zelfs een boek over. Duurzaamheid betekent voor hen niet alleen dat een gebouw lang mee gaat, maar gaat over de waardering voor alles wat leeft. Dat is een rode draad in alle ontwerpen. Deze bouwers hebben verstand van de opbouw van natuurlijke vormen en van hoe mensen zich het prettigst voelen in hun woning. Daarom maken zij bijvoorbeeld gebruik van de gulden snede en de Fibonacci-reeks en hebben veel van hun ontwerpen organische vormen.

Van huis tot droomhuis

Hun werkwijze sluit goed aan bij die van Greentogether. Net als wij gaat ORIO architecten in gesprek met hun klanten om naar boven te halen wat voor hen een huis tot een droomhuis maakt. De mens staat bij hen centraal. Soms zijn opdrachtgevers niet direct bewust van wat ze echt nodig hebben als leefomgeving. Samen komen ze daar achter. Het resultaat is een woning die past als gegoten.

Enthousiast voor groene bouw

Door hun visie is de ervaring met ecologisch bouwen groot bij ORIO architecten. Als partner zijn zij onder andere zeer waardevol door hun kennis van ecologische materialen en dampopen bouwen. Wij delen een enorm enthousiasme voor het vergroenen van de bouw en werken er hard aan om het bouwen van gezonde woningen voor mens en natuur voor iedereen bereikbaar te maken.