Nul-op-de-meterwoning

De compacte woning van Greentogether naar een ontwerp van DAAD Architecten heeft een slimme plattegrond waar de slaapkamer, badkamer en wasmachine zich op de begane grond bevinden. Een woning om gezond oud in te worden. Over een heel jaar kan de woning zelf in energie voorzien. Een zogenoemde nul-op-de-meter-woning.

Op de eerste verdieping bevindt zich een vrij indeelbare ruimte, waar ook nog één of twee slaapkamers gerealiseerd kunnen worden. We bieden een optielijst voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer op de verdieping, dakramen of extra ramen in de gevels.

 

Gezond klimaat en modern comfort

De woning is gemaakt van hout en natuurlijke materialen en voorziet daardoor in een gezond klimaat. De innovatieve techniek zorgt voor modern comfort.

Innovatieve techniek
De innovatieve techniek in de woning zorgt voor een duurzaam verwarmde woning. Warmwater voorzien we via een warmtepomp en het ventilatiesysteem heeft warmte-terugwinning. De woning heeft een gezond binnenklimaat zonder energie te verliezen. De constructie is damp-open waardoor een goede vochtbalans in de woning ontstaat. We gebruiken voor de isolatie biobased materialen met een minimale mileubelasting. Lekker warm in de winter en koel in de zomer!

Gezonde verf
Houten buiten- en binnenwanden met natuurlijke houtwol-isolatie maken de woning geluidsdicht en zeer energiezuinig. De lariks geveldelen zorgen voor een warme uitstraling. Het gebruik van hout(producten) vermindert het CO2-overschot. Door de CO2-opslag in één houten woning, kan een gemiddeld gezin tien à elf jaar CO2-neutraal leven. De toepassing van gezonde verf draagt bij aan het gezonde binnenklimaat.

glas-hout-wol.jpg

Snel te bouwen
We hanteren een prefab bouwmethode, waardoor we woningen in circa veertien weken kunnen realiseren. De kozijnen zijn uitgerust met driedubbele beglazing. Het grote eikenhouten kader rond het woonkamerraam geeft de woning een eigentijds karakter. Op het dak van de woning bevinden zich geïntegreerde PV-panelen. Over een heel jaar kan de woning zelf in energie voorzien: een nul-op-de-meter-woning.

Onderhoudsarm en goed geïnformeerd
Greentogether realiseert zich dat de corporatie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de woningen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, hebben we onderhoudsarme, biobased materialen gekozen. Een voorbeeld is de gevelbekleding die niet geschilderd hoeft te worden. Ook kunnen we corporaties adviseren over het binnenklimaat in relatie tot ecologische materialen en verf. Denk aan verantwoorde producten in stoffering en afwerking. Daarnaast hebben ook huurders verantwoordelijkheid voor het duurzaam gebruiken van de woning. Elke huurder krijgt daarom een flyer met hoe de woning duurzaam te gebruiken. Daarin staat informatie over onder meer de installaties, verf, meubels en vloerbedekking. We geven daarnaast tips over duurzaam gedrag in een ecologische woning.

Art impressie