Typen woningen

Greentogether ontwikkelt en produceert onder het label ‘Robuusteiken Ecologische Bouwelementen’ een serie slimme bouwelementen die remontabel te bevestigen zijn. Met deze set van elementen zijn eenvoudig verschillende modules en dus verschillende woningtypen te maken.

Installaties voorbereid

De elementen worden compleet voorbereid in onze ecologische elementenfabriek. Met de elementen zijn modules samen te stellen. Daarbij worden ook de installaties en interieurelementen geprefabriceerd in de fabriek. Het bouwen in geconditioneerde omstandigheden resulteert in een betere kwaliteit van de bouwdelen. De badkamers, meterkasten en installaties zijn zo voorbereid dat ze inpasbaar zijn in diverse woningtypen. Omdat de levenscyclus van de modules langer is dan sommige componenten van de installaties, zijn de installaties zo gemonteerd dat deze vervangen of aangepast kunnen worden.

typen-woningen.jpg

Verschillende woningen

Met de elementen en modules zijn allerlei typen woningen te realiseren. Van starterswoningen, levensloopbestendige woningen tot gezinswoningen en appartementen. Door de prefabricage kan de woning ook nog eens in zeer korte tijd worden gebouwd. Dit resulteert in minder overlast voor de omgeving, minder afval en reductie van de bouwkosten.

Starterswoning

Ecologisch bouwen hoeft dus niet duur en ingewikkeld te zijn. Greentogether levert compacte starterswoningen die uit ecologische elementen zijn opgebouwd. Als u kiest voor een prefab woning, kiest u voor relatief voordelige bouw van uw woning. De woning is in veertien weken klaar en staat in slechts vier dagen. Dat scheelt veel bouwkosten! Ook is het mogelijk dat Greentogether alleen het skelet plaatst. Dit noemen we cascobouw. U heeft dan de muren, ramen en het dak, maar de afwerking verzorgt u of uw bedrijf zelf. Zo kunt u zelf het afbouwtempo bepalen en zelf de kosten voor de afwerking onder controle houden.

voorgevel-nl.jpg

Levensloopbestendige woning

We kregen veel vragen van woningcorporaties naar een levensloopbestendige woning, die maximaal circulair is gebouwd. Met een laag energieverbruik, om de woonlasten voor huurders op een laagdrempelig niveau te houden. Greentogether levert woningen voor een leven lang woonplezier. Wij bieden compacte woningen met een slimme plattegrond, waar de slaapkamer, badkamer en wasmachine zich op de begane grond bevinden. Een woning om oud in te worden, omdat ze ook geschikt zijn voor mensen die minder goed ter been zijn. Ze zijn veilig en goed toegankelijk. Op de eerste verdieping bevindt zich een vrij indeelbare ruimte, waar nog één of twee slaapkamers gerealiseerd kunnen worden. En heeft u nog aanvullende wensen? Via onze elementen en modules is flexibilteit gegarandeerd!

Remontabele woning

Door het remontabele karakter kunnen woningen van Greentogether eenvoudig worden aangepast, maar ook worden gedemonteerd en verplaatst naar een andere locatie. Deze hoogste vorm van circulariteit vertegenwoordigt de grootste hergebruikwaarde. Juist voor regio’s met sterk veranderende bevolkingsopbouw betekent de verplaatsbaarheid van de hele woning meer zekerheid over de waarde van de woning.

Gezinswoning

Ook voor gezinnen wilt u woningen die plezierig en gezond zijn om in te wonen, en die bovendien het milieu zo min mogelijk belasten. Met de ecologische bouwelementen van Greentogether is een uitstekende woning voor een gezin samen te stellen. Naar een ontwerp van bijvoorbeeld DAAD Architecten hebben we woningen die op de eerste verdieping een vrij indeelbare ruimte hebben. Hier kunnen één of twee slaapkamers gerealiseerd worden, naast de slaapkamer die zich bevindt op de begane grond. We bieden een optielijst voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer op de verdieping, dakramen of extra ramen in de gevels.

Appartementen

Nu is het vaak alleen nog beton dat uit de grond steekt voor appartementen. Maar van Nederland tot Japan zijn er plannen voor houten woontorens. In Amsterdam moet de toren ‘Haut’ van 73 meter in 2021 verrijzen, in Japan komt in 2041 zelfs een 350 meter hoge houten wolkenkrabber. Het laat zien dat hout ijzersterk is, door slimme oplossingen uitstekend brandwerend en isolerend. Daarbij heeft hout ook nog veel meer sfeer. Het geluid op de verdieping bij houten woningen heeft volop de aandacht van Greentogether. Wij kunnen nu vloerelementen leveren, die we afwerken als een zwevende vloer. Dat betekent dat de geluidswerendheid zich kan meten met een betonnen vloer. En dat terwijl de vloer ecologisch is! Er zijn zoveel voordelen van bouwen met hout ten opzichte van de ‘vieze’ traditionele materialen dat de keuze voor de natuurlijke manier snel is gemaakt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Greentogether Circulair Apartments (ORIO Architecten) en ook de Greentogether nul-op-de-meterwoningen (DAAD Architecten) zijn in gestapelde bouw uit te voeren.