Scholen

Kinderen zijn de toekomst. En daar willen wij ze natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereiden. Als het gaat over gezond wonen en werken, kun je dat niet jong genoeg aanleren. Want jong geleerd, is oud gedaan. Kortom, Greentogether spant zich in voor ‘Leren en werken in een gezonde school’. Het begrip duurzaamheid wordt zo een vanzelfsprekend onderdeel van het leven van de kinderen.

Ecologisch op school

Vanuit onze succeservaringen met ecologisch bouwen, brengen wij ook in het onderwijs graag een groene omslag. De toekomst ligt in volledig ecologische scholen. Met onze circulaire casco’s, ofwel Green Structures,  hoeft een gezonde school ook niet duur te zijn. En zeker niet ingewikkeld. Echt een overweging waard als u renovatie of nieuwbouw op de meerjarenagenda heeft staan. Greentogether kan het projectmanagement indien gewenst volledig uit handen nemen. Zo ziet u straks het ecologische gedachtegoed terug in uw schoolgebouw.

Gezond binnenklimaat

Wij gebruiken uitsluitend hout en natuurlijke materialen. Dat is doordat we damp-open bouwen ook nog eens veel gezonder. Kijkt u maar eens naar sommige – voornamelijk – nieuwbouwscholen, waar de CO2-melder continu brandt, omdat het binnenklimaat ronduit slecht is. Greentogether vindt dit echt een aandachtspunt.

Natuurlijke isolatie

De houten buiten- en binnenwanden met natuurlijke isolatie maken de klaslokalen ook nog eens geluidsdicht en zeer energiezuinig. De lariks geveldelen zorgen voor een warme uitstraling. Het gebruik van hout(producten) vermindert het CO2-overschot. De lichtere bouwmaterialen maken lichtere fundering mogelijk en het gebruik van lichtere machines, wat het stikstofoverschot helpt beperken. Daarbij kunnen met de Green Structures gemakkelijk aanpassingen worden gedaan. Denkt u bijvoorbeeld aan het wijzigen of groeien van de wijkpopulatie, waardoor meer ruimten nodig zijn. Of het wijzigen van het lesaanbod in de toekomst. Kortom, op alle vlakken een gezonde en slimme keuze.

Supersnelle bouw

Greentogether hanteert een prefab houtbouwmethode. De school wordt in kant-en-klare biobased modules vanuit de fabriek naar de locatie getransporteerd. De Green Structures zijn al voorzien van de gewenste binnenafwerking en stekkerklaar. De school is daardoor in een aanzienlijk kortere periode dan bij traditionele bouw opleverklaar. Bij vervangende nieuwbouw is de tijd dat de leerlingen in een tijdelijk schoolgebouw moeten verblijven beduidend korter!

Circulair bouwen

Daarbij is het bij renovatie mogelijk de oude fundatie of oude bouwelementen te gebruiken, vanuit het oogpunt van circulair bouwen. Wij kunnen verder garanties geven op het gebied van een Nul op de Meter-school. Nul op de Meter houdt in dat het gebouw evenveel energie opwekt als de school verbruikt (of meer), door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen.

Frisse school

Wij garanderen een ‘frisse school’ ofwel een schoolgebouw (basis- of voortgezet onderwijs) met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Greentogether Architecten bna wil samen met u bijdragen aan een duurzame wereld. Een ecologisch schoolgebouw is daarmee een statement aan leerlingen en de omgeving. Jong geleerd, is oud gedaan.

Kinderen zijn de toekomst