Utiliteit

Greentogether Archtecten bna denkt graag met u mee over maatschappelijk verantwoord bouwen. Hout en natuurlijke materialen kunnen de basis vormen voor uw nieuwe bedrijfsunit. In samenwerking met Renewbuilding ontwikkelen wij Green Structures. Dat zijn circulaire casco’s die geheel opgebouwd zijn uit biobased materialen. Met deze casco’s zijn op een betaalbare wijze Green Working Spaces te bouwen voor bedrijven, organisaties en instellingen. Dat kan een enkelvoudige unit zijn, maar het ontwerp kunnen wij ook toepassen op een ecologisch bedrijventerrein. Het bedrijventerrein van de toekomst!

Green working space

Een voorbeeld is de Dutch Barn. Werken in een Dutch Barn is gezond werken in een stoere werkomgeving. Licht en lucht die binnenstromen voor inspiratie. Omgeven zijn door ankerbalken van robuust hout, met openslaande deuren die uw werk de wereld in brengen. U wilt toch ook werken in een omgeving die gemaakt is van duurzame materialen? Ademend, sfeervol en inspirerend.

Ecologische systeembouw

Via Renewbuilding betrekken wij circulaire casco’s, zogeheten Green Structures. De casco’s zijn van hout en natuurlijke isolatiematerialen samengesteld. Greentogether kan zo voorzien in een modulair systeem dat in een geheel gebouw kan worden toegepast en dat hiermee ecologisch is. Dankzij deze modulaire aanpak kunnen we snel, eenvoudig en veilig bouwen. Omdat wij samenwerken met enkele zorgvuldig geselecteerde architecten, begint de modulaire aanpak al bij het ontwerp.

Gezond leefklimaat

Onze ecologische casco’s zorgen voor een gezond leefklimaat in een gebouw, werken geluidsisolerend en voldoen aan de brandveiligheidseisen. Een modulaire constructie maakt eventuele latere verbouwingen of uitbreidingen bijzonder gemakkelijk. We noemen dat ook wel remontabel bouwen.

Ecologische bedrijfsruimte

U kiest de units die bij uw bedrijfsvisie en -grootte passen. En al snel ziet u op de bouwlocatie uw nieuwe ecologische bedrijfsruimte verrijzen. De circulaire casco’s van het label Renewbuilding zijn namelijk relatief licht in vergelijking met andere massieve bouwmaterialen. Deze eigenschap levert een belangrijk bouwtechnisch voordeel op. Lichte elementen kunnen grotere spanwijdten overbruggen. De grotere formaten bouwelementen  zorgen ervoor dat de bouwwerkzaamheden sneller vorderen. Daarnaast worden alle bouwelementen en de benodigde installaties voorbereid in moderne bedrijfshallen. Van vertragende weersinvloeden hebben we geen last.

Greentogether wil hout op grote schaal toepassen in de utiliteitsbouw. Hout is licht en heeft sterke eigenschappen en een gunstig CO2-profiel. Dat past ook bij onze visie om bouwen met hout en houtachtige materialen te bevorderen. Gezond werken voor iedereen is ons doel!

Kies ook voor ecologisch bouwen! Bel ons voor een vrijblijvend overleg hoe wij uw project tot een gezond en verantwoord succes kunnen maken.

Dutch barn