Bouwbeurs: Hout is het nieuwe goud

Hout is het nieuwe goud. Houtbouw zorgt namelijk voor de kleinst mogelijke footprint. Wim-Heerke Spronk vertelt er met enthousiasme over als directeur van Renewbuilding. Een innovatieve starter die circulair bouwen als kunst heeft verheven. Ook Bouwbeurs publiceerde erover.

‘We zijn geen bedreiging, maar een kans. Juist omdat we samenwerken met bouwbedrijven en architecten. Alleen samen kun je een ware omslag in de bouw bereiken.’ Hij deelt zijn kennis graag met bouwend en civiel Nederland. 

Samenwerken is de basis

Spronk noemt in zijn verhaal de innovatieve Green Structures, herbruikbare elementen op basis van hout. Renewbuilding ontwikkelt, produceert en monteert deze prefab circulaire casco’s, die aan elk bouwbedrijf geleverd kunnen worden. De bouw is zoekende en door kennis te delen wordt circulair bouwen bereikbaar en door opschalen betaalbaar. Met Green Structures kan elke bouwer biobased bouwen, zonder dit zelf in huis te hebben. Dé basis om een groenere bouw te creëren: samenwerken en niet alles zelf willen doen. Dit naast een landelijk Groeifonds Circulair Bouwen dat Renewbuilding wil starten. ‘Een fonds dat investeert in hergroeibare en herbruikbare bouwmaterialen en grondstoffen is een enorme stimulans die de exploitatie van woningen beïnvloedt’, meent Spronk. 

Lees het complete artikel op de website van bouwbeurs.nl.

Terug naar laatste nieuws