Unieke ecologische woning voor corporaties

We kregen veel vragen van woningcorporaties naar een levensloopbestendige woning, die maximaal circulair is gebouwd. Greentogether heeft hierop een antwoord.

Woningcorporaties zien zich gesteld voor een opgave om de komende vijfien jaar 200.000 woningen per jaar te renoveren naar een energieneutraal niveau. Energieneutraal wordt de norm. Een immense opgave, waarin de corporaties een grote rol hebben. Greentogether Holding BV heeft samen met DAAD Architecten een woning ontworpen, die de vraag naar circulaire woningen beantwoordt, waarbij wij met biobased bouwen nog een stapje verder gaan. Tegelijk biedt deze woning een oplossing voor langer zelfstandig wonen. Greentogether start binnenkort met de eerste woningen in Noord-Nederland.

Gezond binnenklimaat

De woning is uitgerust met innovatieve techniek. Die zorgt voor een duurzaam verwarmde woning. Warmwater voorzien we via een warmtepomp en het ventilatiesysteem heeft warmte-terugwinning. De woning heeft een gezond binnenklimaat zonder energie te verliezen. De constructie is damp-open waardoor een goede vochtbalans in de woning ontstaat. We gebruiken voor de isolatie biobased materialen met een minimale mileubelasting. Lekker warm in de winter en koel in de zomer!

Snel te bouwen

We hanteren een prefab bouwmethode, waardoor we woningen in circa veertien weken kunnen realiseren. De kozijnen zijn uitgerust met driedubbele beglazing. Het grote eikenhouten kader rond het woonkamerraam geeft de woning een eigentijds karakter. Op het dak van de woning bevinden zich geïntegreerde PV-panelen. Over een heel jaar kan de woning zelf in energie voorzien. Een zogenoemde nul-op-de-meter-woning. Zo blijven de woonlasten voor huurders op een laagdrempelig niveau.

Terug naar laatste nieuws