Vandaag waren de kleinsten aan de beurt

Wim-Heerke Spronk, algemeen directeur van Greentogether Architecten bna, heeft vandaag samen met een architect twee klassen van groep 4 op de basisschool bijgepraat over klimaatverandering, plasticsoep, slim en natuurinclusief bouwen, architectuur en gezonde bouwmaterialen. “Jullie zijn nodig, kom met ideeën, kom met voorstellen”, aldus Spronk. Elk kind is een potentiële changemaker.

Wij werken vanuit een sterke en toekomstgerichte visie. Wij vinden het dan ook belangrijk om een bijdrage te leveren, door onze kennis over thema’s als biobased, circulair en conceptueel bouwen te delen met het onderwijs. Zoals velen bekend maakt ons enthousiaste team regelmatig tijd vrijtijd om een masterclass te verzorgen op ROC’s, HBO’s en universiteiten. De jeugd heeft de toekomst. Kinderen en jongeren die nu op school zitten zijn 'part of the solution', ofwel een belangrijke schakel die er toe doet om tot de noodzakelijke verandering te komen. Op deze manier kunnen we elkaar ontmoeten en inspireren om anders te denken, en vooral anders te doen. Tenslotte zijn zij de gebruikers en de bouwers van de toekomst en nodig om bij het bedrijf waar ze straks gaan werken met goede ideeën te komen.

Het is goed bevallen om zelfs de jongste kinderen (7-8 jaar) al kennis te laten maken met toekomstbestendig bouwen en gezond wonen. De vragen waren fantastisch. Dus ook op de basisschool is delen we graag onze kennis. Afgelopen maanden hebben we met veel plezier door het hele land een aantal scholen bezocht. Heeft uw HBO-, MBO-opleiding bouwkunde (of gerelateerd) tot aan zelfs de basisschool interesse in onze masterclass 'Natuurlijk Circulair Bouwen'? Laat het ons weten via het contactformulier op onze website onder vermelding van 'masterclass'. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Terug naar laatste nieuws