Circular apartments

De appartementen van Greentogether, naar een ontwerp van Michel Post, gaan uit van een modulair, circulair en ecologisch bouwsysteem. Het ontwerp van de Circular Apartments is vooral gericht op het verdichten van het bouwvolume om de ‘foodprint’ zo klein mogelijk te maken.

Gezamenlijke daktuinen

De woongebouwen hebben gezamenlijke tuinen op de daken. Dat versterkt de onderlinge verbondenheid en sociale contacten. Daarnaast draagt een groen dak bij aan de opname van CO2, en zorgt het dat de bovenste woningen minder snel opwarmen. De daken zijn zo namelijk voorzien van een extra isolerende groene dakbedekking.

Parkachtige omgeving

Door het verdichten van het bouwvolume, is er ruimte voor groen om de woningen. Een prettige parkachtige omgeving waarin bewoners kunnen vertoeven. De energieopwekking voor de woningen vindt gezamenlijk plaats. Deze is op een unieke manier in het ontwerp verwerkt via PV-panelen op het dak van het trappenhuis. Goed voor het milieu en voor de portemonnee van de bewoners! De maandelijkse woonlasten, huur en bijkomende kosten als energie, zijn zo op een laagdrempelig niveau te houden.

Optimale flexibiliteit

De woningen zijn zo ontworpen en geschakeld dat ze onderling uit te wisselen en te koppelen zijn. Hierdoor heeft u een optimale flexibiliteit ten aanzien van het aantal woningen, de grootte van de woningen en het type woningen. De positie, omvang en indeling van de natte ruimtes zijn identiek voor alle woningen, maar zijn binnen de grenzen van de fysieke ruimte vrij indeelbaar. Hierdoor bent u flexibel voor huidige bewoners, maar bent u ook flexibel richting de toekomst.

Gezonde bouw voor de mens

Uiteraard spreekt het voor zich dat de woningen zijn opgebouwd met duurzame, ecologische en organische materialen. Daardoor is de vochtbalans in de woningen optimaal, en daarmee de luchtkwaliteit. De circulair apartments zijn hierdoor niet alleen ‘groen’ qua opbouw, ze zijn ook nog eens gezond voor de mens.

Inspiratie