Energieneutrale rijtjeswoning

De energieneutrale rijtjeswoning naar een ontwerp van Cees Bongers laat duurzaam comfort en een prachtige uitstraling samenkomen. De gevels zijn van eikenhout en duurzame houten rhombus latten. Het dak is uitermate geschikt voor veel PV-panelen, die zorgen dat de woningen energieneutraal zijn.

Puur natuur

Rhombus profiel is een soort open houten gevelbekleding. De latten worden zo geplaatst dat het water wat er tegenaan komt er afloopt. De woningen kenmerken zich door de natuurlijke en duurzame materialen die zijn toegepast. De duurzame houten rhombus latten zijn van thermisch essen. Het dak kan worden uitgevoerd in een aluminium felsbeplating, een goede ondergrond voor de PV-panelen.

Fraaie glaspartijen

Wat opvalt in het ontwerp zijn de fraaie glaspartijen, die doorlopen tot op kamerhoogte. Dat geeft de woningen een chique karakter, terwijl de energiezuinigheid top is. De PV-panelen zijn op creatieve wijze aangebracht op de felsbeplating, waardoor deze echt opgaan in het dak. Deze woningen zijn geschikt voor de sociale huursector, hoewel hun uiterlijk anders doet vermoeden. Dat is de kunst van de BNA-architect, die de lat hoog heeft liggen.

Inspiratie