Woning Connected

De buitenwereld is verbonden met binnen. Verschillende functies zijn verbonden in één sfeervolle ruimte, terwijl het ruimtelijk blijft. De ‘Connected’ woningen zijn doordacht ontworpen en maken hun naam waar. Bekijk dit slimme ecologische ontwerp.

De Connected woning is in basis één type woning, die inwendig vrij indeelbaar is. Ook kan er  qua uiterlijk mee gespeeld worden. Op die manier komen deze voor Greentogether ontworpen woningen vrij eenvoudig aan allerlei woonwensen tegemoet.

Mooi woningontwerp

Het meest bijzondere aan het ontwerp is de mogelijkheid om er een goed functionerende vierkamerwoning (met drie slaapkamers) van te maken op een woning die bruto 100 m2 en netto 79 m2 is. Een prima compacte woning voor een heel gezin.

Ruimtelijke beleving

Op deze pagina vindt u verschillende ontwerpen. De basis ervan is het werken met wijkende hoeken in combinatie met rechte hoeken. De wijkende hoeken zorgen ervoor dat je verschillende ‘energieën’ in  één ruimte krijgt. Daardoor kun je meerdere functies in één ruimte  hebben, zonder het gevoel te hebben dat alles in één ruimte gebeurt. Deze hoekverdraaiing zorgt er ook voor dat de ruimtelijke beleving van de buitenwereld versterkt wordt. Dit komt omdat het blikveld niet verkleind wordt, zoals wel het geval is bij parallelle muren.

Woning en terrassen ineen

Een leuk detail is de blauwe binnenmuur die de ruimten als het ware verbindt. Het bijzondere van dit ontwerp is verder dat de woning en de terrassen als één geheel zijn ontworpen. Binnen en buiten zijn daarmee op een mooie manier met elkaar vervlochten.

Impressie van de mogelijkheden

Connected is één basisontwerp met vele indelingsmogelijkheden. De blik naar buiten is fenomenaal. De verbinding met buiten is ook terug te vinden in het gebruik van biobased bouwmaterialen zoals hout en natuurlijke vezels.

Inspiratie