Woning Honeycomb

‘Honey, I’m Home’. Dat kun je met recht zeggen als je in deze woning binnenkomt. Architect Michel Post bedacht een uniek concept wat binnen het grid van de zeshoek (de honingraat) alle mogelijke varianten mogelijk maakt.

De grootte van het grid (de zeshoek) bepaalt het aantal vierkante meters van een woning. Er zijn dus vele varianten mogelijk, afhankelijk van budgetten en wensen. Het is een vorm die je oneindig kunt doorkoppelen, waarmee de variaties zo groot zijn als de prachtige diversiteit in onze natuur. De modules zijn zowel schakelbaar als stapelbaar. Hierdoor is dit concept ook zeer geschikt als basis voor een bijzonder appartementencomplex.

De geometrie die in de natuur voorkomt, is dan ook de basisgedachte achter de zeshoek. De Honeycomb woningen hebben een directe link met de vormentaal van moeder aarde. Het biedt een speelse indeling van elke woning, terwijl voldoende wandruimte overblijft om ook praktisch de woning te kunnen indelen.

De link met de natuur vind je daarnaast ook terug in het gebruik van ecologische materialen en zero-energy installaties in deze woningen. Wonen in een Honeycomb betekent CO2-reductie.

Impressie van de mogelijkheden

Honeycomb is een modulair bouwsysteem waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. De elementen zijn geprefabriceerd en opgebouwd uit biobased bouwmaterialen zoals hout en natuurlijke vezels.

Inspiratie