Woningbouw

We kregen veel vragen van woningcorporaties naar een levensloopbestendige woning, die maximaal circulair is gebouwd. Met een laag energieverbruik, om de woonlasten voor huurders op een laagdrempelig niveau te houden. Greentogether BV ging daarop met enkele zorgvuldig geselecteerde architecten aan de slag om woningen te ontwerpen die de vraag naar circulaire woningen beantwoordt. En daarbij gaan wij met biobased bouwen nog een stapje verder. Tegelijk bieden de woningen een oplossing voor langer zelfstandig wonen. We kunnen daarbij de totale projectontwikkeling voor onze rekening nemen.

Energieneutraal

Greentogether kan woningcorporaties hiermee ondersteunen in de enorme opgave die zij hebben. In het Klimaatakkoord van Parijs hebben 190 landen hun handtekening onder een overeenkomst om de uitstoot van broeikasgassen aan banden te leggen. Daarbij verplichtte Aedes zich via het Energieakkoord om de corporatiewoningen in 2030 naar gemiddeld een B-label te brengen. Woningcorporaties zien zich gesteld voor een opgave om de komende vijftien jaar zo’n 200.000 woningen per jaar te renoveren naar een energieneutraal niveau. Energieneutraal wordt de norm.

Woningbouw
Bekijk nul-op-de-meterwoning

Nul-op-de-meterwoning

De compacte woning van Greentogether naar een ontwerp van DAAD Architecten heeft een slimme plattegrond waar de slaapkamer, badkamer en wasmachine zich op de begane grond bevinden. Een woning om gezond oud in te worden. Over een heel jaar kan de woning zelf in energie voorzien. Een zogenoemde nul-op-de-meter-woning.

Bekijk nul-op-de-meterwoning