Ecologisch Exloo

DAAD Architecten heeft een compacte woning ontwikkeld die vrijwel geheel wordt gemaakt van biobased materialen. Woonservice start binnenkort met de bouw van deze ecologische woningen in Exloo.

Woonservice is een corporatie met zo’n 6.000 woningen in het noorden van ons land. Haar motto is ‘Wonen is persoonlijk’. Als ambitieuze plattelandscorporatie hebben zij een eigen gezicht. Woonservice vindt het vanzelfsprekend te zorgen voor voldoende betaalbare woningen, van goede kwaliteit, comfortabel en energiezuinig. Daar komen de woningen van DAAD zeker aan tegemoet. 

Circulair en biobased gebouwd

Het concept beantwoord aan de verschillende wensen van de corporatie en haar bewoners. Zo worden de woningen circulair en biobased gebouwd. Voor de bouw van de woningen wordt gebruik gemaakt van een houtskeletbouwconstructie met casco elementen gevuld met stro voor de isolatie. Met het gebruik van goede isolatie en damp-open bouw, is het energiegebruik van de woningen beperkt. Daarnaast zijn de woningen levensloopbestendig en remontabel.

Natuurlijke isolatie

Houten buiten- en binnenwanden met de natuurlijke stro-isolatie maken de woning geluidsdicht en zeer energiezuinig. De houten geveldelen zorgen voor een warme uitstraling. Het gebruik van hout(producten) vermindert het CO2-overschot. Door de CO2-opslag in één houten woning, kan een gemiddeld gezin tien à elf jaar CO2-neutraal leven. 

De woningen zullen gebouwd worden door  Kuipers en Koers Bouw uit Emmen en Prefab Strobouw.

Projecten